1 dojrzały banan
jajko
pół łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki dowolnej mąki
3 łyżki mleka krowiego lub roślinnego
2 łyżki oleju
szczypta cynamonu, gałki muszkatołowej i kardamonu
Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Przelać do foremki i piec w temperaturze 220*C przez około 20-25 min. Sprawdzić wykałaczką. Jeśli ciasto się do niej nie przykleja, to jest gotowe.
Podawać z masłem orzechowym lub ulubionymi dodatkami.
SMACZNEGO :)
Krakowianka
Uwielbiaam!
OdpowiedzUsuńEj, a tak w ogóle, to musisz mi kiedyś opowiedziec o swoich podróżach :3
Bardzo chętnie
Mozemy się nawet na kawę umówić na to, bo to dłuugie opowieści
UsuńJestem na tak! :3
UsuńBędę jadła. Jutro. Dzięki Tobie!
<3
OdpowiedzUsuńDaj znać, czy smakował
Usuń