czwartek, 15 października 2015


Składniki (jedna porcja, widoczna na zdjęciu):
1 dojrzały banan
jajko
pół łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki dowolnej mąki
3 łyżki mleka krowiego lub roślinnego
2 łyżki oleju
szczypta cynamonu, gałki muszkatołowej i kardamonu

Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Przelać do foremki i piec w temperaturze 220*C przez około 20-25 min. Sprawdzić wykałaczką. Jeśli ciasto się do niej nie przykleja, to jest gotowe.

Podawać z masłem orzechowym lub ulubionymi dodatkami.

SMACZNEGO :)

Krakowianka 


5 komentarze:

  1. Uwielbiaam!
    Ej, a tak w ogóle, to musisz mi kiedyś opowiedziec o swoich podróżach :3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo chętnie :) Mozemy się nawet na kawę umówić na to, bo to dłuugie opowieści :P

      Usuń
  2. Będę jadła. Jutro. Dzięki Tobie! :) <3

    OdpowiedzUsuń